Etter DT Bergen: Lars Petter Aase

Lars Petter Aase (til høyre) ble uteksaminert fra første kull med Design Thinking i 2016

Lars Petter Aase ble uteksaminert våren 2016 som en av de første designtenkerne utdannet i Norge. Vi tok en prat om hvordan studiet har påvirket ham i etterkant.

Publisert 28.05.2018

Lars Petter Aase startet nylig i jobben som strategisk direktør i designfirmaet Idean, et selvstendig datterselskap av Capgemini, hvor han jobber med innovasjon og strategisk design. 

Hva er det mest verdifulle du har tatt med deg fra studiet? 

– Det mest verdifulle for meg personlig har vært å møte nye mennesker som har delt kunnskap og vennskap. Det å jobbe intenst med en oppgave over tid, med ukjente mennesker, er krevende. Men jeg lærte mye om andre, og om meg selv.

Er du interessert i Design Thinking? 

Videreutdanningen Design Thinking: Strategic Design for Innovation tar nå imot søknader til 2018/19-kullet. Hovedfrist 1. juni.

Her er informasjon for deg som er interessert i å være student  →

Og her finner du info dersom din bedrift er interessert i å bidra med bedriftscase  →

Hvordan bruker du læring fra studiet i hverdagen?

– Jeg jobber med innovasjon og omstilling hver dag, så både filosofien bak, teknikker for innsikt og verktøy for prototyping benytter jeg daglig. Det har ikke bare vært gøy, det har i høyeste grad vært nyttig.

Hva var den største utfordringen du møtte på underveis på studiet, og hvordan taklet du det? 

– Den største utfordringen for meg gjennom studiet var å avstemme min forventningshorisont med andres forventninger. Det var like mange forskjellige forventninger på teamet som det var medlemmer. 

Kan du trekke frem noen som inspirerer deg?

– Siden jeg fortsatt er «new guy» her I Idean, er jeg fortsatt imponert over fokuset de har på å transformere organisasjoner ved hjelp av filosofien bak Design Thinking, og evnen til å implementere helt nye arbeidsprosesser med Design Thinking-metodikk i store organisasjoner:  


Les også: