36 nye designtenkere fra DT Bergen

Tirsdag 8. mai var det eksamen for tredje kull fra det tverrfaglige innovasjonsstudiet, og nå har Norge 36 nye designtenkere

Publisert 11.05.2018

Siden oktober i fjor har 36 studenter arbeidet intensivt med empati, idéutvikling, prototyping og testing for å komme frem til nye, brukerdrevne løsninger på åpne problemstillinger. 

Tirsdag 8. mai var det duket for den store eksamensdagen hvor de tverrfaglige gruppene presenterte prosessen de har vært gjennom, og hvor de har endt opp.

Vi fikk høre om MED.hjelperen som skal spre kunnskap om utprøvende behandling; om frustrasjonen som oppstår rundt BKKs ladestasjoner for elbiler, og hvilke grep som bør tas for å bedre opplevelsen; om Siderrevolusjonen som skal sette Hardanger på det globale kartet på lik linje som førsteklasses vinregioner; om Bieklubben som skal lære barn om økologi og bievennlige forbrukervaner; om det virkelig lavterskeltilbudet SIRKL – et nettsamfunn for mennesker som aner at de holder på å utvikle et rusproblem; og om D.fondet som skal gjøre det mulig for designere og andre ildsjeler å arbeide med problemstillingene de brenner for innenfor arbeidstiden.

DT-Bergen-avslutning-2018

Alle studentene besto eksamen og fikk med seg 30 studiepoeng fra de tre akademiske institusjonene som står bak studiet: Norges Handelshøyskole, Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet (sammen med NTNU). 

Gratulerer til alle de nyutdannede designtenkerne, og til arbeidsgiverne som har beriket teamet sitt med ny kompetanse. Vi gleder oss til å følge alle alumni videre.

Vil du studere Design Thinking?

Les om opptak som student til neste runde her – og om hva som kreves for å bidra med bedriftscase her.

Bli med på frokostseminar 23. mai

23. mai inviterer vi til frokostseminar sammen med Bergen Næringsråd hvor oppmøtte får presentert tre av årets caser, samt høre fra ledere som har valgt å investere i design thinking-kompetanse hos sine ansatte. Mer info og påmelding her:Dette er de ferske designtenkerne